Testissä: Foreverin Premio-yksilöohjaus

forever premio2.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Forever Premio

Olen elänyt alkuvuoden aikamoista luksuselämää, sillä olen päässyt kokeilemaan Forever-kuntoklubin uutta Premio-yksilövalmennusta. Se eroaa perus personal trainer -valmennuksesta siten, että ihminen ”saa käyttöönsä” viisi eri asiantuntijaa: Fysioterapeutin, fustra-ohjaajan, personal trainerin, hierojan ja ravintovalmentajan. Se, kuinka monta tapaamista kullakin asiantuntijalla käydään, päätetään jokaisen asiakkaan kohdalla erikseen.

Aloitin Premio-kokeiluni tapaamalla fysioterapeutin. Hän haastatteli minua ja kyseli, mihin asioihin haluaisin itse kiinnittää huomiota enemmän. Kerroin, että teen 7–12 tuntia päivässä töitä tietokoneen äärellä, joten niskat ovat vällillä aika jumissa. Lisäksi haluaisin paremman ryhdin, koska mulla on tapana seisoessakin pitää päätä aika etukenossa, mikä saa minut näyttämään hieman neandertalinihmiseltä (very sexy!).

Käyn yleensä kerran viikossa lenkillä ja kerran salilla, harrastan myös satunnaisesti vesijuoksua ja ryhmäliikuntaa. Yleisesti ottaen olen ihan tyytyväinen siihen, miten liikun. Mikään ei suoranaisesti kolota kropassa – mutta niska-hartiahommat ovat sellaiset, joihin ei oikein voi kiinnittää liikaa huomiota. Uskon, että mun kausittaiset päänsärkyni johtuvat nimenomaan kivikovista niskoista. 

forever premio3.jpg

Hehee, vaikka tästä asiasta ei keskusteltu fyssarin kanssa, niin kuten olen kertonut, olen vallan tyytyväinen nykyään siihen, miltä kroppani näyttää. On ihanan melkkistä (eli melkein keski-ikäistä) ajatella aidosti, että ensisijainen syy liikkumiseen on se, että keho voi hyvin, ulkonäölliset seikat tulevat tärkeysjärjestyksessä vasta huomattavasti myöhemmin. (Kaukana ovat siis ne teini-iän vuodet, jolloin liikunnan tärkein funtkio oli polttaa jotain hemmetin kaloreita, va fan!)

Fyssari tarkisti myös mun ryhtini ja muutamia liikeratoja. Tarkastuksessa olisi ollut mahdollisuus myös tehdä niin sanottu Matrix-testi, jossa kartoitetaan kehon voimatasoja. (Kuulostaa aika hifiltä.) Lopuksi fysioterapeutti ehdotti, että käyttäisin mun Premio-setin niin, että kävisin kolme kertaa fustra-ohjaajalla ja kerran urheiluhieronnassa. Pienin Premio-setti on yleensä 10 kertaa, mutta minä kävin viidellä tunnilla.

En halunnut tuohon ravintoterapeuttia, koska siihen olisi kannattanut käyttää ainakin kaksi tai kolme kertaa, jotta kunnon tulosta olisi tullut. Voisi toki olla kivaa jutella erikseen ravintoterapeutin kanssa. Ajattelen kaikesta tällaisesta, että mulla on vielä varmaankin 70 elinvuotta jäljellä, joten jos teen nyt jotain vähän typerästi kehon kannalta, se kannattaa fiksata ajoissa, mikäli tällainen korjausliike on suhteellisen helppo tehdä. Ylipäänsä olen huomannut, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän keho enää antaa anteeksi vaikkapa valvomista, liikkumattomuutta, dokailua tai huonosti syömistä. Nuorempana sai olla huoleton tytönhupakko ja ördätä menemään samoilla silmillä, toista se on näin vanhoilla päivillä (eli 30-vuotiaana). 

forever premio5.jpg

forever premio7.jpg

Kävin kolme kertaa viikon välein fustra-tunnilla. Olin aiemmin kyllä kuullut fustrasta, mutten ollut kokeillut sitä. Se sopii nimenomaan toimistotyötä tekeville tyypeille, sillä siinä kiinnitetään huomiota kehon virheasentoihin, liikkuvuuden parantamiseen ja keskivaralon vahvistamiseen. Pointtina on saada erillaisilla lihasliikkeillä ryhtiä paremmaksi ja niska-hartiaseutu kuntoon. 

Mun fustra-ohjaaja, Iiris Ruokonen, oli tosi hyvä. Hän näytti kaikki liikkeet tosi tarkkaan, ohjaili lempeästi mun kroppaa oikeaan suuntaan ja selosti todella ymmärrettäväksi, miksi joku liike tehdään näin. Erityisen ihanaa oli, että hän kehui aina, kun onnistuin tekemään jonkun liikkeen oikein tai parantamaan asentoa. Liikunta-asioissa mä elän kehuista. Mulla on syvällä sielussani edelleen sellainen epäliikunnallisen tytön identiteetti, joten etenkin jos joku ammattilainen kehuu mua, olen ihan tiloissa. Minäkö! Minkö osaan?!

Opin, että mun kehon liikkuvuudessa ei ole mitään ongelmaa, se ei siis ole jäykkä. Haaste sen sijaan on se, että olen vähän liiankin liikkuva: toisin sanoen, kehossa on paljon sellaisia tukilihaksia, joita en oikein käytä kunnolla ja sitten kroppa vähän kiemurtelee ja antaa periksi lihasliikkeissä. Fustran idea on tunnistaa noita tukilihaksia ja herätellä niitä toimimaan. Tämä onnistui siinä mielessä, että aina fustra-tunnin jälkeen olo oli parin päivän verran keskimääräistä ryhdikkäämpi.

Fustra-tunneilla kannattaisi käydä aika pitkään, jos haluaisi saada pysyvää muutosta aikaiseksi. Fustraa tehdään viidellä eri tasolla sitä mukaa, kun ihminen kehittyy. Me tehtiin enimmäkseen ykköstason liikkeitä, muutamaa kakkostasolta. Mutta jo tämä kokeilukerta herätti mut huomaaman, mihin mun kannattaa salilla käydessäni kiinnittää enemmän huomiota. Outo juttu: Olen oikeakätinen, mutta tällä hetkellä vasen puoleni on vahvempi. Uumoilen, että se johtuu 14-kiloisen jötkäleen vasemmalla kädellä kanniskelusta.

forever premio8.jpg

Kävin myös urheiluhierojalla, joka sovelsi osteopatiaa lihaksiin. Se oli mainio ja tehokas 75-minuuttinen, jonka jälkeen niskasta vapautui paljon jumeja.

Kuten sanoin, Foreverin Premio-paketti on luksusta, sillä se on suunnattu selkeästi hyvätuloisille ihmisille: Esimerkiksi kymmenen kerran Premio-paketti maksaa 890 euroa. Palveluihin ja omaan hyvinvointiin on kuitenkin kivaa satsata ajallisesti ja rahallisesti, enkä pidä tuota mitenkään ylihintaisena settinä, kun kyse on yksilövalmennuksesta. Personal trainer -palvelut huitelevat samanlaisissa hinnoissa.

forever.jpg

forever2.jpg

Ai niin, sitten vielä yksi aivan eeppinen bonari Foreverissä. Kävin Töölön toimipisteellä, ja siellä on lastenhoitopalvelu. Jätin Alppusen tunniksi yhdelle mukavalle hoitajalle, ja tavallisesti vähän vieraita paikkoja ja ihmisiä ujosteleva lapsi ei olisi halunnut lähteä sieltä ollenkaan: Lastenmaailma on oikea ihmeiden onkalo satoine leluineen, liukumäkineen ja akvaariokaloineen. Lapsen saamisen jälkeen liikkumiselle ajan järjestäminen on ollut huomattavasti hankalampaa, joten tämä oli superkätevä palvelu. 

Tämä oli kaiken kaikkiaan hauska kokeilu, ja lopputulokseksi arvioisin: Premio-yksilövalmennus on hintava, mutta jos kaipaa elämäänsä kokonaisvaltaista kropan hoitamista, niin se on oikein toimiva setti.

 

 

Lue myös aiheen sivusta viittaava teksti: 

Vihdoin olen sen tajunnut ja hyväksynyt: Kehon toimivuus on tärkeämpää kuin sen ulkonäkö

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

Previous
Previous

Lista asioista, joita osaan nykyään arvostaa

Next
Next

Näin löysin hyvän vuokralaisen